CIG Huis Ter Leye
ResidentiŽle werking

Doelgroep

Ouders met ten hoogste 4 kinderen jonger dan 13 jaar  (in functie van beschikbare kamers en/of studio's) en zwangere vrouwen die omwille van problemen op diverse levensdomeinen tijdelijke opvang nodig hebben. Personen met acute verslavings- of psychiatrische problemen worden doorverwezen naar meer gespecialiseerde centra.

Aanmelding

Voor meerderjarige zwangere ouders zonder kinderen kan een aanmelding via een verwijzer of rechtstreeks door de cliŽnt gebeuren. Wanneer er een vrije plaats is volgt een uitnodiging voor een intake-gesprek met een medewerker van de sociale dienst. In dit gesprek wordt de hulpvraag verkend in functie van onze dienstverlening en wordt onze hulpverlening voorgesteld aan de cliŽnt. Dit gesprek kan aanleiding geven tot een doorverwijzing of tot een opname.
Voor minderjarige ouders of meerderjarige ouders met kind(eren) is CIG Huis Ter Leye niet rechtstreeks toegankelijk. De aanmeldingen moeten via een A-document bij de Intersectorale Toegangspoort gebeuren.

De werking is tijdelijk aangepast aan ons voorlopig verblijf in de Groeningestraat.
Bij een residentiŽle opname op deze locatie komt het gezin terecht in een leefgroep. Elk gezin heeft een of twee kamers voorzien van een eigen badkamer, afhankelijk van de grootte van het gezin.  Keuken, living, en tuin zijn gemeenschappelijk. Er is een wasserette, en bezoek kan worden ontvangen in een aparte bezoekruimte. De bewoners verdelen een aantal huishoudelijke taken onder elkaar en verzorgen zelf de maaltijden voor hun gezin. 
verder >>